Onze Diensten

Welke diensten bieden wij aan?

Medicatieschema's

U kan ons vragen een medicatieschema te maken van de geneesmiddelen die u regelmatig neemt. U ontvangt van ons dan een mapje, met hierin een afdruk van uw schema, waarbij elk geneesmiddel vermeld wordt, met het juiste inname moment. Ook voedingssupplementen, zoals bv vitamines worden hierin vermeld. Dit schema kan u helpen om bij consultatie van een zorgverstrekker, zoals tandarts, specialist, maar eveneens uw huisarts, meteen een duidelijk beeld te hebben van uw huidige medicatie. Tevens krijgt u hierbij uw medicatiepas, een plastiek kaartje ter grootte van een bankkaart, waarop uw gegevens en de verschillende geneesmiddelen die u neemt vermeld zijn. Omdat wij dit zo belangrijk vinden voor u, zullen wij in de apotheek aan bepaalde patiënten, ook actief voorstellen voor u dit schema aan te maken. Alvorens wij u dit overhandigen, geven wij u eerst een beetje huiswerk mee: een lijst maken van alles wat u regelmatig inneemt, dus niet enkel de echte geneesmiddelen. Vanuit die basis maken wij dan uw medicatieschema, niet voordat wij hierop een korte controle hebben uitgevoerd: wordt elk geneesmiddel op het juiste moment ingenomen, zijn er geen te mijden interacties. Tot slot nodigen wij u op een afgesproken ogenblik uit in de apotheek, om dit schema met u te bespreken, waarna we u een afdruk én uw medicatiepaspoort overhandigen. Als uw huisapotheker bieden wij u deze dienst zonder kosten aan.

Bijsluiterservice

Bent u de bijsluiter verloren, of kan u die kleine lettertjes echt niet lezen: vraag ons een duidelijke afdruk op A4 formaat. Indien gewenst overlopen wij ook met u de inhoud, zodat u duidelijk weet wat er in de bijsluiter vermeld staat. Als uw huisapotheker bieden wij u deze dienst zonder kosten aan.

Individuele medicatie voorbereiding (IMV)

Vindt u het belangrijk het juiste geneesmiddel op het juiste ogenblik te nemen, en moet u best veel medicatie nemen, waardoor dit niet meer zo duidelijk is, of waardoor u vreest medicatie fout in te nemen: wij kunnen voor u bijna al uw medicatie herverpakken, waarbij alles gegroepeerd wordt per innamemoment. Vanzelfsprekend kan dit niet zonder aanmaak van een medicatieschema. Deze dienst kunnen wij u aan een beperkte kost op maandbasis aanbieden; vraag ernaar.

Verhuur van...

Kleine toestellen zijn in onze apotheek aanwezig: aerosols, krukken, rinoflow, bloeddrukmeter, alternatingpomp, … . U kan deze meteen meenemen. Grote toestellen kunnen op enkele dagen bij u thuis geleverd worden: hometrainer, ziekenhuisbed, rollator of looprek, toiletstoel, … Deze dienst bieden wij u aan aan betaalbare prijzen; vraag ernaar.

ADL Hulpmiddelen

Dit zijn hulpmiddelen om alles in het leven zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Bij ADL hulpmiddelen kunt u bijvoorbeeld denken aan speciaal ondersteunende kussens, een badlift, orthopedische slippers, maar ook aan een opbergbox om een banaan handig mee te nemen, of borden met een anti slip laag zodat ze niet zomaar van de tafel kunnen glijden. Wij hebben hiervoor een partnership met ADVYS, en kunnen u deze producten op bestelling leveren.

Sportbegeleiding

Als Etixx partner verdelen wij alle Etixx producten en hebben die ook op voorraad. Wie zich laat registreren, krijgt op vertoon van zijn Etixx kaartje meteen een mooie korting. Wij kunnen u ook advies geven specifiek voor bepaald sporten, en zelfs indien gewenst op maat van u als individuele sporter. Wie kiest voor Etixx weet dat hij gegarandeerd dopingvrij en gezond sport.  Concreet kan je dit lezen op de Etixx website.